Med fra starten

“I mere end 20 år har jeg beskæftiget mig professionelt med, hvordan man på daglig basis selv kan gøre noget for at have det godt i sin krop.

– Jeg har på min egen krop mærket, at det nytter at gøre en indsats for at få det bedre. Kort fortalt voksede jeg mig ret skæv i kroppen da jeg var barn og ”de kloge” den gang mente, at den bedste behandling var 0 gymnastik og sko der kunne stive mig af. Min holdning blev som en kogt makaroni og jeg havde tit ondt. Jeg fik alle mulige behandlinger og det stod på i årevis. Det rykkede først da jeg lærte at bruge kroppen, selv at være aktiv. Det har selvfølgelig åbnet en verden af muligheder og desuden lært mig at en diagnose ikke er en dom, men en statusrapport og at vi meget ofte kan gøre noget for at få det bedre.

Det interesserer mig at vi tænker og føler – ikke bare med hjerne og hjerte – men også med mave, muskler og åndedræt. Det er med til at forme os og kan også mærkes i hverdagen. Det er ikke mystisk, det er lige ud af landevejen: Vi bider kæberne sammen, strammer ballerne og tager os sammen. Godt at kunne og godt at lære ikke at hænge fast i.

Jeg er dybt fascineret af mennesker, der har små og store rutiner der holder dem sunde og raske. Alt fra koldt gys om morgenen, det daglige stræk, skål på et godt helbred til tramp i pedalerne, løbeture eller mere omfattende programmer. Små og store ting der holder humøret oppe og giver dagligt velvære og som med arbejdet i ibalance har sin særlige form.”

 

 

Uddannet i bevægelse og afspænding, massage, holdningsanalyse og arbejdsteknik fra Gotvedskolen 1995. Skuespiller fra Statens Teaterskole, 1981. Har arbejdet med rengøring, produktion, pleje og kontor. Har i mange år undervist i bevægelse og afspænding på Gotvedskolen og i folkeoplysningen og desuden i arbejdsteknik på Social og Sundhedsuddannelserne, AMU centre og andre arbejdsmarkedskurser samt kurser for undervisere. Har arbejdet i et utal af sammenhænge og mødt og set mange arbejdspladser og måder at leve på. Er gift og har voksne børn og børnebørn.