Smerter i underarm / albue

M er i halvtredserne og leder for ca. 140 medarbejdere. Er glad for sit arbejde og havde det fint bortset fra en albue der havde generet længe – ”men det har jeg vænnet mig til”.

M vidste ikke hvad det var kommet af. Vi gennemgik hendes forskellige arbejdssituationer, hvad hun laver i fritiden, men der var ikke noget der ”ringede” – spiller hverken golf eller tennis men går til gymnastik hver uge.

M lærte en enkel massageteknik med venepumpetryk som kunne få blodgennemstrømningen i vejret og affaldsstoffer ud af området og det lindrede allerede mens hun prøvede det af.

Vi snakkede videre om andre ting, så på indretning med pc, tastatur, plads på skrivebordet – og det var håbløst: alt for lidt plads, skærmen var alt for tæt på, der var ikke tilstrækkeligt med plads til papirer m.v., men M syntes ikke det var noget problem for hun sidder ikke i mange timer hver dag og skriver og det er heller ikke der hun specielt mærker armen – hun laver meget andet og synes også at der var andre der havde mere brug for at få deres kontor renoveret.

Døren til kontoret står altid åben med mindre hun holder møde, så det er nemt for medarbejderne at kontakte hende. Og her kom forklaringen på albuen: En medarbejder stak hovedet ind, M gjorde som hun plejer, lænede sig mod højre med underarmen ned på armlænet, klar til tage imod – og det gør hun mange gange om dagen.

Vi fjernede armlænene og dermed det daglige tryk og efter et par uger var der ikke noget problem mere.