Skulder forstyrrer nattesøvnen

B er en kvinde i 50érne der har et meget aktivt liv. Udover familie og job har hun mange interesser og er aktiv i flere foreninger, elsker frisk luft og går meget op i sund kost.

Men den ene skulder driller. For tiden sover hun dårligt fordi skulderen smerter hver gang hun ligger på den – eller skal vende sig. Visse bevægelser gør meget ondt. Især at løfte armen frem og op. B har inflammation i skulderleddet med en hævet sene. Hun bliver instrueret i øvelser der kan laves flere gange i løbet af arbejdsdagen og også hjemme. Alle bevægelser der gør ondt skal udgås. Vi ser på hvordan arbejdsopgaverne kan udføres på andre måder så der ikke skabes yderligere irritation i leddet.

Det er vigtigt at vide hvad der er sund mad for B. Det viser sig, at hendes kost er alt for fedtfattig. Mangel på godt fedt gør ondt værre når det handler om inflammationer. Så planen for B består både af øvelser, arbejdsbevægelser og kost.

Da vi mødes igen synes B at det er blevet bedre – det er ikke helt væk – men det er blevet bedre. Hun har valgt også at få akupunktur som hun har god erfaring med fra tidligere. Men hendes hudproblemer, som hun ellers ikke havde nævnt, er blevet markant bedre og hun tillægger det de sunde olier hun er begyndt at få i sin daglige kost.