Stiv og spændt i hele kroppen

P er godt tilfreds med sit arbejde. ”Men jeg føler mig stiv og spændt i hele kroppen, som om jeg har infiltrationer over det hele”.

Han havde det så slemt at alene tanken om at skulle på kursus om at få det bedre i kroppen kunne holde ham vågen hele natten.

På 1. del af kurset lærte han både at massere ømme muskler med en bold og lave nogle stræk og han brugte det flittigt frem til vi skulle ses efter en uge, bolden ikke så meget fordi det simpelthen gjorde for ondt.

Han cykler en del og i fritiden går han lange ture med kærresten. Udover stivheden var han ked af de par ekstra kilo, der havde sat sig på maven. Det viste sig at han i løbet af dagen drak meget kaffe og sodavand og ikke noget vand.

Og af mad fik han mest hurtige kulhydrater, youghurtprodukter, meget lidt grøntsager og stort set ikke nogen essentielle fedtsyrer. Han fik forklaret hvordan overfloden af sukkerstoffer og mangel på essentielle fedtsyrer i kroppen var med til at gøre ham anspændt fysisk og psykisk og skabe inflammationer.

Så opgaven for ham blev først og fremmest at få mad i maven som kunne give ham stabil energi og hjælpe ham ud af sukkerafhængighed i sodavand, øl, slik og fastfood.

Han skulle hver dag sørge for at have en vandflaske med sig og få sig en rutine at drikke vand regelmæssigt og gerne også drikke mellem opgaverne.

Vi gennemgik hvordan han skulle få 4 måltider med mad der gav næring og ikke søde sager. Da vi sås til opfølgningen var meget forandret, han havde det generelt meget bedre i kroppen og med mere psykisk overskud.