Energidyk og hovedpine

G er småbørnsmor og har ikke så meget tid til sig selv. Hun synes efterhånden at hele livet består af arbejde, praktisk gøremål i hjemmet og at sove. Hun føler sig konstant træt og uoplagt.

Vi gennemgår G´s hverdag og hurtigt tegner der sig et billede af, at blodsukkerubalance er G´s store problem. Hun har en udpræget sød tand og oplever at chokolade, sodavand, kaffe og rygning giver hende et kick.

Derfor sættes der fokus på at hun forstår vigtigheden af at undgå energidyk på baggrund af blodsukkerfald. G fortæller at hun, efter aftensmaden, føler sig så træt at hun ofte falder i søvn sammen med børnene – og på den måde får hun slet ingen tid med hendes mand eller til hende selv.

G spiser ikke mættende mad nok i løbet af dagen, får kun småsnacks fra frokost til aftensmad, og slet ingen af de gode fedtstoffer. Til aften er hullet i maven så stort at hun nemt kan spise to store portioner. Men ved at sørge for rigtig mad i løbet af dagen og et mættende måltid om eftermiddagen, kan hun købe ind uden at blive fristet af søde sager, hun kan spise en normal portion til aftensmad og udgå at al energi derefter går til fordøjelse.

Da vi mødes igen efter 1½ måned føler hun, at hun har fået mange flere timer til sin rådighed. Hun er endda begyndt at tage en hobby op igen som hun hygger sig med når børnene sover, og hun har fået mere tid med sin mand. Det har krævet meget viljestyrke at komme af med sukkertrangen, og det kan hun nok forvente vil fortsætte et stykke tid endnu. Men hun ved nu at sukkertrangen tit har dækket over sult/tørst.

G fortæller at hun har lagt mærke til at hun plejede at have let hovedpine ofte, men det har hun faktisk ikke mærket noget til på det seneste.